Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
28

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

• 5-6 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, pul biber,tuz( isteğe nazaran kimyon)

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyup az yağda içleri yumuşayıp üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. ( ben yazdan yapıp paket paket buzluğa atıyorum çıkarıp erimesini bekleyip kullanıyorum)
  2. Kıymayı geniş bir tavada bol karabiberle suyunu salıp çekene kadar daima karıştıra karıştıra pişiriyoruz .
  3. Yapışıp kalıp kalıp olmasın diye karıştırmak değerli.
  4. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ve soğanı ekliyoruz soğanlar yumuşayınca biberlerini ekleyip 5 dakika da böylelikle pişiriyoruz.
  5. Domatesini baharatlarını salçasını ve maydanozunuda ekledikten sonra 10 dakika daha kapağı kapalı pişiriyoruz.
  6. Bu sırada fırın tepsisine patlıcanları aralıklı olarak dizip bir çizik atıp kaşıkla içini taban kısmından dışarı hakikat çekip kıymalı harç için boşluk oluşturuyoruz.
  7. Kıymayı bu boşluklara dağıttıktan sonra üzerine biber ve domates dilimleri dizebilirsiniz.
  8. Bütün bu süreçler bitince tepsinin tabanına 1 su bardağı kadar salçalı su ekliyoruz ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt