Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk kilo patlıcan
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan
- 3 diş orta boy sarımsak
- 1 tane küçük kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber kırmızı toz biber
- Kimyon tuz
- Sıvı yağ
- 1 tane biber ve domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 buçuk su bardağı su
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle patlıcanların saplarını temizleyip inceltelim.Ardından yıkayalım .
- İsteyen pijama şeklinde keser isteyen benim gibi kabuklarıyla kızartır. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine dizin.
- Ardından soğanı, sarımsağı ,biberleri ufak doğrayıp tavaya alalım ve kavuralım.
- Ardında kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Baharatları ,tuzu ekleyip 1 dakika daha pişirip kapatalım .
- Bir kaşık yardımıyla içini açıp içlerine harcı dolduralım ve kestiğimiz biberleri domatesleri ekleyelim .
- Ufak bi kapta 1 yemek kaşığı salçayı 1 buçuk su bardağı suyla seyreltelim tepsiye dökelim.
- 180 derecede pişirelim pişeni servis tabağına alalım ,afiyet olsun allah’a emanet olun ???? umarım beğenirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.