Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
İç harcı için:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Süsleme için;
  • 1 adet sivribiber

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları soyup tuzlu suya koyalım 15 dk beklesin.
  2. İç harcımızı yapalım.
  3. Soğanları küçük doğrayalım .
  4. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Kırmızı ve yeşil biberleri de küçük doğrayıp hepsini pişirelim .
  6. Salçamızı ek edelim kavuralım .
  7. Kıymamızı da ekleyelim .
  8. Üzerine baharatları ve suyu ekleyelim, çekene kadar pişsin.
  9. Yağımızı kızgın yapalım, patlıcanları yumuşayana kadar kızartalım.
  10. Ortasını yarıp iç harcımızı kaşık yardımı ile ek edelim.
  11. Salçalı sosunu yapalım ,tereyağ ,1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ,1 tatlı kaşığı salça,bir çay kaşığı tuz, üzerine 1 çay bardağı su koyup bir taşım kaynatalım.
  12. Borcama ek edelim, biberleri de üzerine süs yapalım.
  13. 200 derece fırında pişirelim.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt