iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet patlıcan
İç harcı için :
*Yarım kilo kıyma
*4 adet domates
*5 adet biber
*2 orta boy soğan
*5 diş sarımsak
*2 kaşık salça
*Çeyrek demet maydanoz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Sosu için :
*2 kaşık salça
*2 5 su bardağı sıcak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Domates, biber, soğan, sarımsak ayrı ayrı rondodan geçirilir veya küçük küçük doğranır İç harcı yapmadan önce patlıcanlar yağlı kağıt serili fırın tepsisiyle 180 derece fırına atılır Bir çay bardağı yağ tencereye dökülür üzerine biberler eklenir ve ölene kadar karıştırılır Ardından soğan ilave edilir Rengi değişen soğanların ardından kıyma ve sarımsak eklenir Kıyma renk değiştirene kadar kavrulur Salça eklenir Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesler ilave edilir baharatlar eklenir ve altı kısılarak kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika pişirilir 15 dakikanın ardından ince ince kıydığımız maydanoz eklenir ve karıştırılır Altı kapanır dinlenmeye alınır Bu sırada patlıcanlarda fırından çıkarılır Ilıması için bir kaç dakika beklenir Ardından ortadan kesilen patlıcanlarımızın için bir tutam tuz serpilerek karıştırılır Üzerine iç harcımız ilave edilir Üzeri biber ve domates ile süslenir Sıcak su, bir çay bardağı yağ ve iki kaşık salça karıştırılır Fırın tepsisine dökülür 180 derece fırında 1015 dakika pişirilir Afiyet olsun
*8 adet patlıcan
İç harcı için :
*Yarım kilo kıyma
*4 adet domates
*5 adet biber
*2 orta boy soğan
*5 diş sarımsak
*2 kaşık salça
*Çeyrek demet maydanoz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Sosu için :
*2 kaşık salça
*2 5 su bardağı sıcak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Domates, biber, soğan, sarımsak ayrı ayrı rondodan geçirilir veya küçük küçük doğranır İç harcı yapmadan önce patlıcanlar yağlı kağıt serili fırın tepsisiyle 180 derece fırına atılır Bir çay bardağı yağ tencereye dökülür üzerine biberler eklenir ve ölene kadar karıştırılır Ardından soğan ilave edilir Rengi değişen soğanların ardından kıyma ve sarımsak eklenir Kıyma renk değiştirene kadar kavrulur Salça eklenir Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesler ilave edilir baharatlar eklenir ve altı kısılarak kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika pişirilir 15 dakikanın ardından ince ince kıydığımız maydanoz eklenir ve karıştırılır Altı kapanır dinlenmeye alınır Bu sırada patlıcanlarda fırından çıkarılır Ilıması için bir kaç dakika beklenir Ardından ortadan kesilen patlıcanlarımızın için bir tutam tuz serpilerek karıştırılır Üzerine iç harcımız ilave edilir Üzeri biber ve domates ile süslenir Sıcak su, bir çay bardağı yağ ve iki kaşık salça karıştırılır Fırın tepsisine dökülür 180 derece fırında 1015 dakika pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.