iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet küçük boy patlıcan
*100 gr kıyma
*1 adet domates
*1 adet soğan
*34 adet yeşil biber
*34 yemek kaşığı yağ
*İstenilen miktarda karabiber, kırmızı toz biber, tuz
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
Sos için :
*1 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı İlk olarak patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyuyoruz Daha sonra bütün halde yağda kızartıyoruz Kızarttığımız patlıcanları borcam veya fırın tepsisine alıyoruz Ortalarına bir bıçakla çizik atıp kaşıkla da arasını açıyoruz Patlıcanlarımızı kenara alıp şimdi kıymaya yani iç harcımıza geçelim
İç harcımız için bir adet soğanı doğrayalım Daha sonra bir tava da 23 yemek kaşığı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine kıymamızı ekleyelim Kıymayı da bi süre kavurduktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ekleyelim Biberleri de bi süre kavurduktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ve yarım çay bardağı suyumuzu ilave edip güzelce karıştıralım Daha sonra Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzumuzu ilave edip bi süre daha karıştırıp kavurduktan sonra iç harcımızı ocaktan alalım
Küçük bir kasede sosumuzu yapalım
1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı su ile karıstırıp kenara alalım
Simdi aralarını açtığımız patlıcanların içine aldığı kadar iç harcımızı yerleştirelim Daha sonra üzerlerine hem güzel görünmesi hemde kapak gibi durması için dilimlediğimiz domateslerden koyalım Bu işlemler bittikten sonra borcama veya tepsiye yaptığımız sosu dökelim Ve 180200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirelim Fırınlara göre bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir
Şimdiden deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun
*56 adet küçük boy patlıcan
*100 gr kıyma
*1 adet domates
*1 adet soğan
*34 adet yeşil biber
*34 yemek kaşığı yağ
*İstenilen miktarda karabiber, kırmızı toz biber, tuz
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
Sos için :
*1 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı İlk olarak patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyuyoruz Daha sonra bütün halde yağda kızartıyoruz Kızarttığımız patlıcanları borcam veya fırın tepsisine alıyoruz Ortalarına bir bıçakla çizik atıp kaşıkla da arasını açıyoruz Patlıcanlarımızı kenara alıp şimdi kıymaya yani iç harcımıza geçelim
İç harcımız için bir adet soğanı doğrayalım Daha sonra bir tava da 23 yemek kaşığı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine kıymamızı ekleyelim Kıymayı da bi süre kavurduktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ekleyelim Biberleri de bi süre kavurduktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ve yarım çay bardağı suyumuzu ilave edip güzelce karıştıralım Daha sonra Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzumuzu ilave edip bi süre daha karıştırıp kavurduktan sonra iç harcımızı ocaktan alalım
Küçük bir kasede sosumuzu yapalım
1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı su ile karıstırıp kenara alalım
Simdi aralarını açtığımız patlıcanların içine aldığı kadar iç harcımızı yerleştirelim Daha sonra üzerlerine hem güzel görünmesi hemde kapak gibi durması için dilimlediğimiz domateslerden koyalım Bu işlemler bittikten sonra borcama veya tepsiye yaptığımız sosu dökelim Ve 180200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirelim Fırınlara göre bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir
Şimdiden deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun