Karnıyarık (Tavuktan) Tanımı İçin Gereçler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- Sarımsak
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Toz biber
- Kekik
- Köri
- Tuz
- Yağ
Karnıyarık (Tavuktan) Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim. Bu süreç sayesinde patlıcanın acılığı sarfiyat.
- İç harcı için; tavuk göğsünü minik minik doğrayın üzerine biraz tuz ve karabiber serpip ellerinizle harmanlayın (Bu süreç tavuk göğsünün yavan olan tadını lezzetlendirir ) bir tane tavayı ocağa ekleyin tava uygunca ısınınca tavukları tavaya atın.
- Tavuklar suyunu çekince yağ ekleyip biraz kavurun, daha sonra üzerine ince ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip orta ara karıştırın.
- Ocağı söndürmeye yakın baharatları ve tuzu ekleyin biraz daha kavurup ocağın altını kapatın.
- Hazırladığınız harca en son maydanozu ince ince doğrayıp içine ekleyin.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarıp kağıt havlu yahut pak bir bezle üstünde kalan suları silin.
- Patlıcanları dikey olacak formda küçük bir bıçakla karınlarına uzunlamasına bir çizik atıp yağda kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin, çizdiğiniz kısımları ayırıp içine iç harcından doldurun.
- Bütün patlıcanları doldurduktan sonra üzeri için sos hazırlayın.
- Sos için bir yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçasını bir kaseye alın içine bir diş sarmısak ve baharatları ekleyin, biraz sıcak su koyup güzelce karıştırın.
- Sosu da tepsiye gezdirdikten sonra, karnıyarıkları evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.