Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi
0
38

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
karniyarik-tarifi.jpg

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4 adet küçük boy patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzerine;
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kıyma harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağını alalım.
  3. Üzerine robottan çektiğimiz soğanı koyup kavuralım.
  4. Daha sonra kıymamızı ekliyoruz üzerine çok az su ekleyip kapağını kapatıp kıymamızı biraz pişirelim.
  5. Daha sonra üzerine salçayı ekleyip bir iki dk kavurup robottan çektiğimiz domatesleride ekleyip tekrar pişmeye bırakalım.
  6. Son olarak baharatlarımızı ve ufak doğranmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Sebzeleri kızartmaya geçelim.
  8. Bunun için;Ayrı bir tavaya az sıvı yağ ekleyelim yıkayıp kuruttuğumuz patlıcanları ortadan bir çizik atıp kızartalım.
  9. Kabaklarıda büyükse 4 parcaya bölelim (kayık şeklinde olacak).Bu şekilde kızartalım.
  10. Kızardıktan sonra kaşık yardımı ile kabağın içini biraz çıkaralım.
  11. Daha sonra kıyma harcımızı sebzelerimize doldurup tepsiye dizelim.
  12. Üzerlerine biber ve domates dilimleri ekleyelim.
  13. Son olarak salçalı sosumuzu üzerine gezdirip 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt