Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık Tarifi

Hoş geldin! djmnyk tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Karnıyarık Tarifi
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
karniyarik-tarifi-1.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gram kıyma
  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karnıyarık Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanlar yıkayıp tuzlu suda bekletin.
  2. İç harcı için sıvı yağı tavaya kızdırın küp küp doğradığınız soğanı tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Kıymayı ekleyip renk alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  4. 2 diş sarımsak domates salçası biber salçası baharatlar ve tuzu ekleyin bir kaç dakika pişirdikten sonra küp doğranmış domates bir avuç maydanozu ekleyip tekrar pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Patlıcanları kızartın.
  6. Bir borcama yerleştirin orta kısımlarından patlıcanları yarın.
  7. Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.
  8. Patlıcanların üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyin.
  9. Bir kaba 1 yemek kaşığı salça bir tutam tuz sıcak su karıştırıp karnıyarıkların üstüne ekleyin.
  10. Karnıyarıkları evvelce ısıtılmış fırında 170 derece 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt