Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık Börek

Karnıyarık Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
karniyarik-borek.jpg

Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
İç malzemesi için;
  • 500 gram kıyma
  • 4-5 adet iri soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Biraz tuz
Üzerine;
  • 1-2 adet domates
  • 4-5 adet biber

Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı tavaya alıyoruz. Biraz yağda çevirip üzerine baharatları ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, 10-15 dakika daha kavuruyoruz.
  2. Ocaktan almadan üzerine doğranmış maydanozlarıda ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Diğer taraftan bir kaseye sütü, sıvı yağı ve yumurta akını ekleyip güzelce karıştırıyoruz yufkanın 1 tanesini tezgaha serip sosla her yerini yağlıyoruz.
  4. 8 eşit parçaya bölüyoruz ve herbirine eşit miktarda iç malzemesi koyuyoruz ve zarf şeklinde sarıyoruz. Bütün yufkayı bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tam ortasını biraz kesiyoruz kesik yerlere birer biber ve domates koyuyoruz.
  6. 180-200 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sıcak servis ediyoruz????.
Karnıyarık Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt