
Karnıyarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı içi için :
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz tatlı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- Böreğin ortalarına 2 adet köy biber
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet hazır yufka
Karnıyarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı soyduktan sonra çok küçük küp küp doğrayalım.
- Sonra tavaya yağları koyalım ,soğanı koyalım karıştıralım, 2 dk kavuralım.
- Kıymayı ekleyelim karıştıralım.
- Tuz ,baharatı serpelim ,kıymayı biraz kavuralım.
- En son ocağı ince kıyım maydanoz serpip karıştıralım.
- Soğuması için bir tabağa alalım .
- Böreğin sos malzemeleri derin bir kapta iyice çırpalım ,yufkayı tezgahın üzerine yayalım .Dörde bölelim .
- Hazırladığımız sostan bir adedine sürelim, ikinci adet kesik parçayı soslunun üzerine koyalım .
- Kıymalı içten 2 yemek kaşığı koyalım iki kenarını ortaya doğru katlayalım .
- Üç parmak eninde çok sıkı olmayacak şekilde saralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini bu şekilde hazırlayıp koyalım .
- Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim .
- Sonra orta kısmına alt kısmı kesilmeyecek şekilde bıçakla keselim .
- Çekirdeğini çıkarıp parmak şekilde kestiğimiz domatesi bir parça koyalım, biberin çekirdeğini çıkarıp ince şekilde bir iki parça koyalım .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim afiyet olsun.