Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Karnıyarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 yufka
*2 kaşık eritilmiş tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 kaşık yoğurt
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*Arasına dilediğiniz bir börek harcı (benim harcım fotoğrafların birinde kıymalı birinde peynirli)

Peynirli harç:


*2 su bardağı lor
*3 adet doğranmış kapya biber
*2 adet küp doğranmış domates
*Doğranmış sucuk
*Kekik,tuz

Karnıyarık Böreği Tarifi Yapılışı Lor peynir, sucuk, domates, kırmızı kapya biber ve kekik karıştırıp börek harcı hazırlayalım
Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kasede karıştıralım Bir yufkayı tezgaha serelim 4 kaşık kadar sıvı karışımdan döküp fırçayla yufkanın her yerine yayalım İkinci yufkayı birincinin üzerine serip ona da aynı işlemi uygulayalım Çok büyük olmasın diye ben yufkayı + şeklinde keserek önce 4’e sonra da her parçayı 3’e bölüyorum Sonra da uzun ucuna iç koyup kenarları içeri kıvırarak sigara böreği gibi saralım Yağladığımız tepsiye dizelim Ortasına bir çizik atıp karnını yaralım Benim ilk denememde bilmediğim sonradan keşfettiğim adıma geldik Yarıklara birer çay kaşığı daha börek içi koyalım ki içinden çıkıyor gibi görünsün Kalan sosu böreklerin üzerine sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt