
Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1-5 kg karnabahar
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 2 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karnabaharı birbirinden ayırıyoruz yıkayıp bir süzgece bırakıyoruz.
- Bu arada orta boy tencereye tencerenin yarısı kadar su koyup suyu kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sora içine 1 tatlı kaşığından az bir miktar tuz koyuyoruz.
- Sonra karnabaharı bu suyun içinde haşlıyoruz.
- Karnabaharlar biraz yumuşadıktan sora onları tencereden alıp yine bir süzgecin içine bırakıyoruz.
- O arada sosu hazırlamaya geçelim. Yoğurt ,yumurta, un, tuz ve karabiberi iyice çırpıyoruz karnabaharları tek tek bu sosa buluyoruz.
- Sonra yağın içinde iyice kızartıyoruz rengi kızaran karnabaharları servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurtla servise hazır.Afiyetolsun????.