Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Turşusu

Karnabahar Turşusu
0
55

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
karnabahar-tursusu.jpg

Karnabahar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 litre kaynamış soğumuş içme suyu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1,5 kilogram karnabahar
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kişniş
Üzerine koymak için;
  • Kereviz yaprağı
  • 2 su bardağı şalgam suyu

Karnabahar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bu ölçüler 5 litrelik bidon içindir.
  2. Turşu suyu için sıcak su ve tuzu bir araya getirip tuz iyice eriyene kadar kaynatın. Karışımı soğumaya bırakın.
  3. Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve bol suda yıkayın.
  4. Sarımsakların kabuklarını soyun.
  5. Koyacağınız kabı iyice yıkayıp kurulayın.
  6. Karnabaharları ve sarımsakları kavanoza doldurun. Kişniş tohumlarını da ekleyin.
  7. Soğuyan tuzlu suya sirkeyi ilave edip karıştırın. Karnabaharların üzerine boşaltın.
  8. Kereviz yapraklarını yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın.
  9. Kavanozun yada bidonun ağzını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir (İsterseniz biraz şalgam suyu ekleyip renk değişimi sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt