elektronikci
FD Üye

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- Orta büyüklükte karnabahar
- 4 -5 tane havuç
- 1 çay bardağı sirke
- 3 -4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Sıcak su
Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırıyoruz.
- Havuçlarımızı da yine 4 -5 parçaya bölüyoruz.
- Kavanoza karnabaharlarımızı koyuyoruz aralarına havuçlardan atıyoruz.
- Sarımsağını ,sirkesini ve tuzunu da kavanoza ekliyoruz.
- Sonunda kaynamış sıcak suyumuzu turşu kavanozunun ağzına kadar dolduruyoruz.
- Kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Kavanoz ılıdıktan sonra düz haline çevirip 1 hafta bekledikten sonra yemeye başlayabiliriz.Çıtır çıtır bir turşu oluyor.
Afiyet olsun .
Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı