Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır)

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
karnabahar-tursusukitir-kitir.jpg

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta büyüklükte karnabahar
  • 4 -5 tane havuç
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 -4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Sıcak su

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharı yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Havuçlarımızı da yine 4 -5 parçaya bölüyoruz.
  3. Kavanoza karnabaharlarımızı koyuyoruz aralarına havuçlardan atıyoruz.
  4. Sarımsağını ,sirkesini ve tuzunu da kavanoza ekliyoruz.
  5. Sonunda kaynamış sıcak suyumuzu turşu kavanozunun ağzına kadar dolduruyoruz.
  6. Kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  7. Kavanoz ılıdıktan sonra düz haline çevirip 1 hafta bekledikten sonra yemeye başlayabiliriz.Çıtır çıtır bir turşu oluyor.
    Afiyet olsun .

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt