Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karnabaharları küçük kesimlere ayırıyoruz sirkeli suda 10 dk. Bekletip yıkıyoruz.
- Tencereye su, 1 çorba kaşığı tuz ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayınca karnabaharları ekleyip çatalla denetim ederek yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Çatal batacak kadar yumuşayınca süzüp ılımasını bekliyoruz.
- Yumurta, un ve bir fiske tuz ekleyip çırpıp sosu hazırlıyoruz.
- Ilıyan karnabaharları sosa bulayıp az yağda kızartıyoruz.
- Üzeri için yoğurt mayonuz ve bir fiske tuz çırpıp kızarttığımız karnabaharların üzerine döküyoruz.
- En son 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağa 1 çay kaşığı pul biberi kızdırıp yoğurdun üstüne döküyoruz. ???? deneyenlere afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.