
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane küçük karnabahar
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı sıcak suyun içinde tuz atıp 10 dkya yakın kısık ateşte haşlıyoruz. Çok yumuşamamasına dikkat edelim ki dağılmasın.
- Karnabaharlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp biraz soğuması için bekletiyoruz.
- Bu arada süt, yumurta, un ve tuzu karıştırıp baharatları da ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım. Bu arada hazırlamış olduğumuz karışıma karnabaharı batırıp tavaya atıp çevirerek kızartalım. Çok lezzetli ve güzel bir lezzet oluyor. Afiyet olsun
.