
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük top karnabahar
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı su
- Aldığı kadar un (krep harcından çok az sulu olcak şekilde un ayarlancak)
- Sarımsak
- Yoğurt
- Tuz
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı büyük toplar halinde suda az diri kalcak şekilde haşlayalım. Sonra onları sudan çıkartıp istediğimiz büyüklüklerde bölelim.
- Bulayacağımız harç için yumurta soda ve suyu iyice karıştıralım.
- Unu azar azar katıp ne çok koyu nede çok sıvı kıvama gelene kadar ayarlayalım.
- En son tuz, karabiber ve karbonat ekleyelim ve çırpalım.
- Derin bir kızartma tavasına yağı ekleyelim. Yağ kızınca karnabaharları tek tek harca batırıp batırıp kızgın yağa bırakalım. Güzelce kızardıktan sonra servis tabağına alalım.
- İstediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerlerine dökün. Afiyet olsun.