elektronikci
FD Üye
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane karnabaharın yarısı
- 1 litre kadar su
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardak galeta unu
- 1 çay bardak un
- 1 tatlı kaşık tuz
- Sıvı yağ
- 4,5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarmasak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dereotu
- Yağ
- Kırmızı toz biber
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharları güzelce parçalayıp yıkayalım.
- Akabinde haşlayalım, 15 dakika kadar. Elle denetim edin.
- Bir taba unu ikinci tabağa yumurtayı üçüncü tabağa da galete unu koyun.
- Akabinde sırayla karnabaharları bulayın.
- Daha sonra kızgın yağda kızartalım.
- Akabinde yoğurtlu sosunu yapalım üstüne dökelim.Yani yoğurt, sarımsak ,tuz onları bir hoş çırpı ve karnabaharların üzerine dökün.
- Son olarak yağ, pulbiber sosunu yapıp dökelim.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.