
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- Küçük karnıbaharın yarısı
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı ucu pulbiber
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
- 1 çay kaşığı ucu kekik
- 1 çay kaşığı ucu kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak karnabaharlarımızı ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
- Bir çay bardağı sıvı yağına tuz ,karabiber ,kimyon, kekik ,pulbiber ve zerdeçal koyuyoruz.
- Akabinde iki tane içine yumurta kırıyoruz güzelce karıştırıp karnabahara yediriyoruz.
- Bu ortada tavamızı kızdırıyoruz ve hazırlamış olduğumuz karnabaharları döküyoruz.
- Kalan sosu da üzerine döküp kızartıyoruz.
- Hepsi bu kadar denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun????.