Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla)

Hoş geldin! bababada tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla)
0
111

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
karnibahar-kizartmasi-cok-lezzetli-farkli-sosuyla-2.jpg

Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk karnabahar
Sosu İçin
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 şişe madensuyu
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Boza kıvamını tutturacak kadar un yaklaşık 1 su bardağı kadar
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
Yanında yemek için
  • Sarımsaklı yoğurt
Üzerine
  • Pulbiber

Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla) Tanımı Yapılışı

  1. Ben karnabaharı çiçeklerine ayırıp 1 saat kadar sirkeli suda bekletirim, tozu kiri uygunca aksın.
  2. Sonra tek tek yıkayarak haşlama tenceresine alın, çok yumuşatmadan haşlayıp süzgece çıkarın.
  3. Süzgeçte düzgünce suyu süzülsün hatta vaktiniz varsa 2 3 saat evvelce yapın ki suyu düzgünce kurumuş olsun, böylelikle karnabahar daha çıtır olur.
  4. Sosu için evvel yumurtaları kırıp güzelce çırpın, sonra öbür gereçleri ekleyin, sarımsakları minicik rendeleyin, unu tuzu ve öteki gereçleri çırparak homojen hale getirin.
  5. Derin bir tencereye çokça sıvı yağ ekleyin, yağ uygunca kızarınca çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları sosa batırıp sonra yağa bırakın, artlı önlü çevirerek kızartıp tabağa alın.
  6. Tencereye karnabaharı çok doldurmayın, aralıklı kızarırsa daha çıtır olur ve çabuk kızarır.
  7. Karnabaharlar bitince sos artarsa biraz daha un ekleyip kıvamını yoğunlaştırın, kaşıkla yağa bırakın mücver üzere kızartın, böylelikle sosunuz boşa gitmemiş olur.
  8. Kızaran karnabaharları üst üste koymadan genişçe bir tabağa alırsanız çıtırlığı gitmez, tabanınada peçete sererseniz fazla yağını alır.
  9. Yanına severseniz şayet sarımsaklı yoğurt hazırlayın, içine biraz mayonezde hoş olur.
  10. Üzerini pulbiberle süsleyin ve servise hazır, afiyet olsun.
Not: Karnabaharı kızartmadan evvel buladığımız sosa birkaç farklı materyal ekleyerek, karnabaharı daha lezzetli ve daha çıtır hale getirebiliriz. Karnabahar biterde sosunuz artarsa hiç dökmeyin, içine biraz daha un ekleyip kıvamını yoğunlaştırarak mücver üzere yağda kızartarak değerlendirebilirsiniz, çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim, keyifli yemeler..
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt