Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Izgara

Karnabahar Izgara
0
88

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
karnabahar-izgara.jpg

Karnabahar Izgara Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Karnabahar Izgara Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
  2. Genişçe bir tencerede hafif canlı kalacak biçimde tuzlu suda haşlanır.
  3. Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
  4. Zeytinyağina baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür.
  5. Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
  6. Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur.
  7. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ❤️.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt