Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Graten

Karnabahar Graten
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karnibahar-greten.jpg

Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo karnabahar
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 yemek kaşık şalca
  • Bir az maydanoz
  • 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
  • Kaşar peyniri
Beşamal sos;
  • 1 su bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sirke

Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

  1. Sirkeli suda 15 dk haşlayın süzün kenarda beklesin.
  2. Soğanı ve sarımsağı ekleyin sıvı yağda biraz çevirin.
  3. Sonra kıymayı ekleyin onu da biraz çevirin.
  4. Üzerine salçayı da baharatları da ek edin karıştırın biraz su ekleyin pişsin.
  5. Haşlanan karnabaharları küçük küçük doğrayın fırın tepsisine dökün.
  6. Sonra kıymayı üzerine dökün bir tarafta beklesin.
  7. Beşamel sos yapılır. Sıvı yağ, un kavrulur, süt ek edilir.
  8. Muhallebi kıvamında iken kıymalı karnabahar üzerine dökülür.
  9. Kaşar rendesi üzerine serpilir.
  10. 200 derece fırında pişirilir.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt