Karışık Unlu Mayalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo böreklik un
- 1 bardak çavdar unu
- 1 bardak arpa unu
- Su
- Tuz
- Maya
Karışık Unlu Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereç ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yağlanmış tepsiye yuvarlak form verin.
- Üzerine yoğurtlu yağlı karışım sürüp, çörek otu yada susam ekleyip tepsiye diziyoruz.
- 25 dk tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- Kabarmaya başlayınca çok sıcak olmayan fırında 35 yada 40 dk pişiriyoruz.
- Ağır ağır pişerse içine çeker hamur çiğ kalmaz.
- Alt üst pişince tezgaha alıp üzerine bir tepsi kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.