
Karışık Turuncu Çorbam Tanımı İçin Gereçler
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 adet pırasa
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet sarımsak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- İsteğe bağlı öteki baharatlarda kullanılabilir
- 1 kaşık domates salçası
Karışık Turuncu Çorbam Tanımı Yapılışı
- Bütün materyaller küp küp doğranır yağı düdüklü tencereye koyalım.
- İçin doğradığımız gereçleri koyalım 2 dakika kavuralım.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyim üzerini geçene kadar su koyalım (düdüklünüze nazaran ayarlayın )
- Düdüklüyü kapatalım.Pişme mühleti düdüklüye bağlı.
- Piştikten sonra blenderden geçirelim .
- Üstüne limon servis edelim şimdiden afiyet olsun inşallah????.