
Karışık Tursu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kiloluk bidonlar için
- 1,5 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı dolu dolu limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 bas sarımsak
- 5 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
- Yeteri kadar hazır yada arıtma su
Karışık Tursu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzelerin çok iyi yıkanmış olması lazım herhangi bir çürük yada çamurlu yeri kalmamalı.
- Salatalıkların iki başını kesiyorum. Dilediğiniz sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml su bardağı
- Sarımsakları soyup yarısını bidonun en altına koyuyoruz lahana, salatalık ,havuç ,biber vs. hangi sebzeyi kurmak istiyorsanız bidona koyuyoruz.
- En üstüne kalan sarımsağı koyup yarım demet maydanozu yıkayıp bidonun en üstüne koyuyorum.
- Sirke, limon tuzu, tuz ve şekeri en üstüne döküp üzerine suyunu dolduruyorum ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde saklıyorum.