iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu
Malzemeler: 4 Adet Acur 3 Adet Havuç 6 Adet Sivri Biber 3 Baş Sarımsak 6 Adet Yeşil Domates 5 Adet Domates 1 Adet Lahana Yarım Demet Maydanoz 1 Çay Bardağı Kaya Tuzu 1 Çorba kaşığı Limon Tuzu 1 Çorba kaşığı Toz Şeker Yarım Su Bardağı Sirke 1 Adet Aspirin Yarım Fincan Sıvıyağ Yapılışı:
Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın
Kavanozun dibine acurları yerleştirin
Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek; havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin
Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın
Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın Kavanoza bu suyu dökün
Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1015 gün bekletin
Malzemeler: 4 Adet Acur 3 Adet Havuç 6 Adet Sivri Biber 3 Baş Sarımsak 6 Adet Yeşil Domates 5 Adet Domates 1 Adet Lahana Yarım Demet Maydanoz 1 Çay Bardağı Kaya Tuzu 1 Çorba kaşığı Limon Tuzu 1 Çorba kaşığı Toz Şeker Yarım Su Bardağı Sirke 1 Adet Aspirin Yarım Fincan Sıvıyağ Yapılışı:
Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın
Kavanozun dibine acurları yerleştirin
Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek; havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin
Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın
Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın Kavanoza bu suyu dökün
Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1015 gün bekletin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.