iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kg *sivri biber
*yarım kg fasulye
*2 adet havuç
*1 kg salatalık
*yarım orta boy beyaz lahana
*1 kg ham domates
*2 adet kırmızı biber
*3 baş sarımsak
*250 g süs biberi
*bir küçük karnabahar
*2 adet kelek
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 su bardağı sirke
*tuz ve su
(isteğe göre malzemeler eklenebilir)
Hazırlanışı
Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım Lahanayı ve karnabaharları küçük parçalara bölelim ve sarımsakları da soyalım Bütün malzemeyi geniş bir kaba doldurup üzerine yarı yarıya sirkeli su doldurarak 12 saat kadar bekletelim Bu şekilde sirkeli suda bekletirseniz lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için kavanozlara daha kolay doldurabilirsiniz Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yerleştirelim Sirkeli tuzlu suyu ekleyelim En üste de maydanozları koyalım Limon tuzunu da ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım 34 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır Afiyet olsun
Bu ölçülerle bir büyük cam kavanoz turşu olur, siz kendi kavanozunuza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz veya 2 orta boy kavanoz kullanabilirsiniz
*yarım kg *sivri biber
*yarım kg fasulye
*2 adet havuç
*1 kg salatalık
*yarım orta boy beyaz lahana
*1 kg ham domates
*2 adet kırmızı biber
*3 baş sarımsak
*250 g süs biberi
*bir küçük karnabahar
*2 adet kelek
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 su bardağı sirke
*tuz ve su
(isteğe göre malzemeler eklenebilir)
Hazırlanışı
Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım Lahanayı ve karnabaharları küçük parçalara bölelim ve sarımsakları da soyalım Bütün malzemeyi geniş bir kaba doldurup üzerine yarı yarıya sirkeli su doldurarak 12 saat kadar bekletelim Bu şekilde sirkeli suda bekletirseniz lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için kavanozlara daha kolay doldurabilirsiniz Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yerleştirelim Sirkeli tuzlu suyu ekleyelim En üste de maydanozları koyalım Limon tuzunu da ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım 34 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır Afiyet olsun
Bu ölçülerle bir büyük cam kavanoz turşu olur, siz kendi kavanozunuza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz veya 2 orta boy kavanoz kullanabilirsiniz