Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Sarma (Lahana,Yaprak Sarması)

Karışık Sarma (Lahana,Yaprak Sarması)
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karisik-sarma-lahanayaprak-sarmasi-9.jpg

Karışık Sarma (Lahana,Yaprak Sarması) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 700 gram salamura asma yaprağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağından bir parmak eksik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 su bardağı et yahut tavuk suyu
  • 1 su bardağı su

Karışık Sarma (Lahana,Yaprak Sarması) Tanımı Yapılışı

  1. Lahanaları yapraklarından ayırıp yıkayalım, asma yaprağınıda yıkayalım derin bir tencerede 5 dk haşlayalım .
  2. Haşladığımız suyun altını kapatıp 15 dk haşlanmış suda bekletelim.
  3. Daha sonra yıkayıp süzelim suyunu sıkalım.
  4. Farklı bir tavada soyup doğradığımız soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinç ve bulguru ekleyip kavuralım 2-3 dk.
  6. Salçayı ekleyip 2 -3 dk daha kavuralım .
  7. Daha sonra tuz ve baharatları ekleyelim, bir iki döndürelim .
  8. Suyunu ekleyip altını kısalım suyu çekince ocağın altını kapatalım demlendirelim.
  9. 15-20 dk haşladığımız evvel lahana daha sonra asma yaprağına sırasıyla harcımızdan koyup hepsini bu biçimde saralım.
  10. Derin bir tencerenin altına lahana yapraklarından koyalım tabanı tutmasın.
  11. Üzerine evvel lahana daha sonra asma yapraklarına sardığımız sarmaları dizelim.
  12. Üzeri için farklı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ,biraz su, tuz, sıvı yağ kaynatalım.
  13. Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine dökelim .
  14. Üzerini biraz geçecek halde ayrıyeten denetimli bir biçimde pişirelim.
  15. Pişen sarmaları 30 dk dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun.

Not : orta ara denetim ederseniz saramanızın tabanı tutmaz.
 
858,505Konular
982,788Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt