Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Pizzalarım (Kıymalı Ton Balıklı Tavuklu)

Karışık Pizzalarım (Kıymalı Ton Balıklı Tavuklu)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
*
Karışık Pizzalarım (Kıymalı Ton Balıklı Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:

*500 gram un
*1 paket kuru veya yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
*Ilık su

Garnitür için:

*Konserve doğranmış mantar
*Haşlanmış patates
*Mozzarella peyniri
*Keçi peyniri
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*Zeytin
*Domates
*Kıyma
*Haşlanmış tavuk göğsü
*Ton balığı

Sosu için:

*1 kutu Krema( creme fraiche): tavuklu pizza için
*Ketçap ve hardal ( moutarde) : kıymalı ve ton balıklı için

Karışık Pizzalarım (Kıymalı Ton Balıklı Tavuklu) Tarifi Yapılışı Bu pizza tarifim gerçekten çok güzel bol malzemeli, hamuru da çıtır Umarım beğenirsiniz
Önce hamuru hazırlıyoruz:
Maya ılık su ile ve şeker ile karıştırılırUn sıvı yağ ve tuz ilave edilir ve ılık su ile yoğurulur Hamur ele yapışmamalıdır Hamurun üzeri örtülür ve en az 30 dakika mayalandırılır
Patatesler soyulur ve yıkadıktan sonra haşlanırTavukta ayrı tencerede haşlanır
Hamur mayalandıktan sonra beze yapılır
Ben küçük küçük pizza istediğim için bezeleri küçük yaptım Hamur oklava ile açılırNe çok ince nede çok kalın olacak Tepsiye alınır ve sosu sürdükten sonra kenarları bükülür ve istenilen malzemeler koyulur
Ben kıymalı için: ketçaplı ve hardallı sosu kullandımÜzerine kıymayı mantarı ve küp küp doğranmış patatesleri koydumZeytini ve keçi peyniri en son kaşar peyniri koydum
Ton balıklı için : ketçaplı hardallı sos, ton balık, patates, domates, mozzarella, zeytin, ve kaşar peyniri
Tavuklu için : krema, mantar, patates, tavuk, keçi peyniri veya mozZarella zeytin, kaşar peyniri
180 derede ısıtılmış fırına en fazla 10 dakika pişirdim
Afiyet olsun
Buzluğa da koyabilirsiniz

858,505Konular
982,894Mesajlar
33,086Kullanıcılar
eckiiiiSon üye
Üst Alt