
Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 16 adet kuru biber
- Yaklaşık 18 adet de kuru patlıcan
- Birazda asma yaprağı kullandım
- 250 gram yağlı kıyma
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 3 dal taze soğan
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet çok küçük doğranmış sivri biber
- 1 adet büyük boy domates(kabuğu soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber, karabiber, kimyon, nane, kekik, toz kırmızı biber, sumak, tuz(benim salçam tuzlu olduğu için tuz katmadım)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Dolmaların üzerini geçecek kadar sumaklı su
- 4 yemek kaşığı dolusu top sumak(yaklaşık 4 su bardağı normal suda yaklaşık 4-5 saat bekletin, dolmayı pişirmek için süzüp kullanın)
- 1 çay kaşığı
- Tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaynar suda kuruları hafif yumuşayana kadar kaynatalım, yumuşaması yeterli, çok fazla haşlamayın.
- Bütün iç malzemeleri doğrayalım, pirinçi yıkayıp süzelim, baharatları salçayı bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
- Kuruları dolduralım, tencerenin altına birkaç yaprak yerleştirelim.
- Dolmalarımızı dizip üzerine yağını gezdirelim.
- Düz bir tabağı ters çevirip üzerine koyalım, sumaklı suyu süzüp suyunu dolmaların üzerine gezdirelim.
- Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte arada tencereyi sallayarak pişirelim.
Karışık Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı