
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- Kuru patlıcan
- Kuru biber
- Kuru acur
- Kuru kabak
- Asma yaprakları
- Soğan
- 300 gram kıyma
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağ
- Maydanoz (bir avuç dolusu inçe kıyılmış)
- Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan
- 1 su bardağı su
- Kaynamış su
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz (dikkatlı kullanın, iç harçtaki tuz oranına nazaran ayarlayın)
- Dilerseniz benim yaptığım üzere kemikli et yahut tavuk ile tencerenizin altını kaplayın.
Karışık Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuru zerzevatları bir tencerede yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Pişme müddetleri farklı olduğu için sıralamaya nazaran kaynatın patlıcan, acur, biber, kabak.
- Asma yapraklarını 10 dk farklı bir kapta sıcak suda bekletip süzelim.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup ortasına kadar kesiyoruz ve 5 dk kadar kaynatıyoruz.
- Kaynatımız bütün kuruları, asma yapraklarını ve soğanı süzülmeleri için bir kenara alıyoruz.
- Bu ortada iç harç için kıymayı, yıkanmış pirinçleri, küçük küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, domatesi, nar ekşisini, sumak, salçaları, ince kıyılmış maydanozu, yağ, tuz ve baharatları bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğururken 1 su bardağı kadar suda ekleyip devam karıştırıyoruz.
- Bütün kuruları bir parmak kadar eksik olacak formda iç harç ile dolduruyoruz.
- Asma yaprakları ve soğanı sarıyoruz.
- Tencerenin tabanın kemikli eti ile kaplatıp dolmaları üzerinde diziyoruz.
- En son olarak sos için bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Sostan üzerini geçmeyecek kadar döküp ,porselen bir tabaklada kapadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz (45-60 dk).
- Pişen dolmaları 15 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. .