Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Kuru Dolma

Karışık Kuru Dolma
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karisik-kuru-dolma.jpg

Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler

  •   Kuru patlıcan
  •   Kuru biber
  •   Kuru acur
  •   Kuru kabak
  •   Asma yaprakları
  •   Soğan
İç harç için:
  • 300 gram kıyma
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağ
  • Maydanoz (bir avuç dolusu inçe kıyılmış)
  • Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan
  • 1 su bardağı su
Sosu için:
  • Kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz (dikkatlı kullanın, iç harçtaki tuz oranına nazaran ayarlayın)
  • Dilerseniz benim yaptığım üzere kemikli et yahut tavuk ile tencerenizin altını kaplayın.

Karışık Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kuru zerzevatları bir tencerede yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  2. Pişme müddetleri farklı olduğu için sıralamaya nazaran kaynatın patlıcan, acur, biber, kabak.
  3. Asma yapraklarını 10 dk farklı bir kapta sıcak suda bekletip süzelim.
  4. Kuru soğanın kabuklarını soyup ortasına kadar kesiyoruz ve 5 dk kadar kaynatıyoruz.
  5. Kaynatımız bütün kuruları, asma yapraklarını ve soğanı süzülmeleri için bir kenara alıyoruz.
  6. Bu ortada iç harç için kıymayı, yıkanmış pirinçleri, küçük küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, domatesi, nar ekşisini, sumak, salçaları, ince kıyılmış maydanozu, yağ, tuz ve baharatları bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
  7. Yoğururken 1 su bardağı kadar suda ekleyip devam karıştırıyoruz.
  8. Bütün kuruları bir parmak kadar eksik olacak formda iç harç ile dolduruyoruz.
  9. Asma yaprakları ve soğanı sarıyoruz.
  10. Tencerenin tabanın kemikli eti ile kaplatıp dolmaları üzerinde diziyoruz.
  11. En son olarak sos için bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  12. Sostan üzerini geçmeyecek kadar döküp ,porselen bir tabaklada kapadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz (45-60 dk).
  13. Pişen dolmaları 15 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.  .
Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt