
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- Kuru patlıcan, biber, kabak
- 3 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı
- 4 bardak pirinç̧
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, kimyon
- Yeni bahar, limon tuzu
- Nar ekşisi, sumak
Karışık Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- Kuruları haşlayalım.
- İçi için soğanlar ince doğranır yağda sarımsakla birlikte kavrulur.
- Baharatlar ve limon tuzu isteğe göre eklenir uygunca kavrulur ve salça eklenir.
- Pirinç eklenir karıştırılıp 5 dakika demlenmesi için kısık ateşte kapağı kapatılır.
- Patlıcan, biber ve kabak yarılarına kadar doldurulup tencereye dizilir.
- Az tuz eklenir yağ ve nar ekşisi eklenir.
- Dolmaların üstüne 3 parmak çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirilir.