Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm)

Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm) Tarifi İçin Malzemeler

*Taze kayısı
*Taze kırmızı erik
*Kuru üzüm
*Şeker
*Kabuk tarçın
*Tane karanfil
*Limon tuzu
*Su

Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm) Tarifi Yapılışı Çok tarif baktım ama tam ölçü pek bulamadım Bende ilk kez yapacağım için karıştırdım okuduklarımı ve ortaya enfes birşey çıktı Bu mevsimde tatsız olduğu için yenmeyen kayısıları değerlendirmiş oldum Siz de evdeki malzemelerle deneyebilirsiniz Ölçüleri aynı kaseyle veriyorum Size de kolaylık olur
2 büyük kase kayısı çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş halde içinde 56 tane de kırmızı erik vardı pembemsi hoş bir renk verdi suyuna İki küçük avuç kadar kuru üzümü önden 1015 dakika ılık suda bekletin yumuşaması için 3 kase suya yarım kase şeker koyarak hazırladığım suyu ocağa koydum ve kuru üzümleri ekledim Şerbet kaynayınca taze meyveleri ekledim ardından da çay kaşığının ucuyla limon tuzu ya da birkaç damla limon sıkabilirsiniz Kuru meyve olarak ne kullanırsanız önce ekleyin taze olanları da sertlik derecesine göre en sert olanı önce şeklinde ekleyebilirsiniz Kayısı ve erikleri aynı anda ilave ettim tencereye Meyveler yumuşayıncaya kabuk tarçın ve 810 tane karanfil attım içine 23 dk daha kaynatıp altını kapatın Kavanozlara sıcak doldurup konserve gibi saklayabilirsiniz dolapta Soğuk tüketiniz;)
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt