Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu)

Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tutam yeşil fasulye kurusu
  • 1 tutam patlıcan kurusu
  • 1 tutam yeşil biber kurusu
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su

Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yazın kuruttuğumuz sebzelerimizi farklı ayrı tencerelerde yıkayarak farklı başka haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış sebzelerimizi süzüp hepsini bieleştiriyoruz.
  3. Tenceremize sıvı yağ ile doğranmış soğanımızı ek edip kavuruyoruz.
  4. Salçalarımızı ekliyoruz karıştıralım.
  5. Haşlanmış kurularımızı da ekleyip bir bardak ılık suyumuzuda ek edelim.
  6. Tuzumuzu atıp orta kısık ateşte ağzı kapalı bir biçimde pişmeye bırakalım.
  7. Pişen yemeğimizi servis edelim.
Afiyet olsun şimdiden deneyeceklere.

Not:ben evvelden haşlayıp buzluğa atmıştım sizde kurutmalarınızı evvelden haşlayıp koyabilirsiniz.

Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kurusu Tanımı İçin Malzemeler 1 kase fasulye4/5 tane kuru biber1 büyük kuru soğan1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuzYarım fincan zeytinyağ1 yemek kaşığı tereyağı Zeytinyağlı Taze Fasulye Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulyemizi yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler Biraz kuru biber, biraz kuru patlıcan ve biraz kuru kabak1 buçuk su bardağı pirinçYarım su bardağı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası250 gram yağlı kıymaYarım su bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kuru Fasulye (Yeşil) Kavurması Tanımı İçin Materyaller 2 yahut 3 çorba kasesi yazdan kurutulmuş taze fasulye2 adet kuru soğan3-4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı kurutulmuş domates kurusu1 tatlı kaşığı tuz1 tutam karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Kızartılmış Dolma Tanımı İçin Gereçler Dolmalık biber ve patlıcan kurusu (20 adet – kişi sayısına göre)20 yemek kaşığı pirinç250 gr kıyma1 yemek kaşığı domates-1 yemek kaşığı biber salçası2 orta uzunluk patates1 büyük soğan soğan3 diş sarımsak1 tutam maydanoz1 tutam nane1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler 10-15 adet patlıcan kurusu10-15 adet biber kurusu İç harcı: 2 adet kuru soğan (İriliğine nazaran değişebilir)3-4 diş sarımsak2 adet domates1 tutam maydanoz1,5 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt