
Karışık Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 çorba kasesi pirinç
- 2 yemek kaşığı burgur
- 1 ip kuru biber
- 1 ip kuru patlıcan
- 200 gram üzüm yaprağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 litre su
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Pulbiber
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Nane
- Reyhan
Karışık Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru biber ve patlıcanı 15 dakika haşlayalım.
- Kuru soğan ve biberimizi küçük küçük doğrayalım.
- Pirinç ve bulgurumuzu yıkayıp, karıştırma kabına alalım.
- Doğradığımız gereçleri ekleyelim salça, yağ ve baharatları ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Biber ve patlıcanları doldurup, tencereye dizelim. Sarmalarıda üst sıraya dizelim.
- Kısık ateşte 2 bardak suyla pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun. ????