Karışık Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dolmalık kabak
- 1 kg patlıcan
- Sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 kase pirinç
- 1 iri kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber kimyon nane pul biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5 su bardağı su
Karışık Dolma Tanımı Yapılışı
- Kabak ve patlıcanlarımızı ikiye bölerek oyuyoruz sıvı yağımızda kızartıyoruz.
- Daha sonra beklemeye alıyoruz.
- Akabinde içimizi hazırlıyoruz kıymamızı yemeklik doğradığımız soğanlarımızı küçük doğradığımız sarımsağımızı ,domateslerimizi, maydanoz ,dereotu ,baharatları ,tuzumuzu, salçalarımız ,sıvı yağ baharatlar ve yıkanmış pirincimizi ek ediyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
- Akabinde kızarttığımız kabak ve patlıcanların içerisine doldurup üzerlerini domatesle kapatıp tenceremize diziyoruz.
- Son olarak salçayı ve suyu karıştırıp dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun arkadaşlar ???????? not arakadaşlar patlıcan ve kabaklarımızın içerisine biraz tuz ve karabiber serpiştirirsek dahada lezzet verecektir denemenizi tavsiye ederim ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.