iltasyazilim
FD Üye
Karışık Çıtır Turşu Tarifi İçin Malzemeler 5 kiloluk kavanoz için;
*4 adet salatalık
*5 adet çarliston biber
*10 adet taze fasulye
*4 dal kadar kereviz yaprağı
*Aldığı kadar beyaz lahana
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 yemek kaşığı hardal tohumu (Litre başına 3 yemek kaşığı tuz)
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı sirke
*7 diş sarımsak
Karışık Çıtır Turşu Tarifi Yapılışı Yıkanan ve iri parça halinde doğranan lahanalardan biraz 5 ltl ik kavanozun içine lahana koyulur Üzerine salatalık sarımsak aralara ve diğer bütün malzemeler eklenir istenildiği gibi asıl önemli olan püf noktası suyunu iyi ayarlamaktır 1 lt suya 3 yemek kaşığı tuz dolu dolu 1 yemek kaşığı toz şeker bu kavanoz ağzına kadar dolana kadar kaç litre su alıyorsa ayarlanıp dökülür Ben 5 litre su kullandım 3×5 15 kaşık tuz 5×1 5 kaşık da şeker olmuş oldu yaklaşık 20 günde oluyor Afiyet olsun
*4 adet salatalık
*5 adet çarliston biber
*10 adet taze fasulye
*4 dal kadar kereviz yaprağı
*Aldığı kadar beyaz lahana
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 yemek kaşığı hardal tohumu (Litre başına 3 yemek kaşığı tuz)
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı sirke
*7 diş sarımsak
Karışık Çıtır Turşu Tarifi Yapılışı Yıkanan ve iri parça halinde doğranan lahanalardan biraz 5 ltl ik kavanozun içine lahana koyulur Üzerine salatalık sarımsak aralara ve diğer bütün malzemeler eklenir istenildiği gibi asıl önemli olan püf noktası suyunu iyi ayarlamaktır 1 lt suya 3 yemek kaşığı tuz dolu dolu 1 yemek kaşığı toz şeker bu kavanoz ağzına kadar dolana kadar kaç litre su alıyorsa ayarlanıp dökülür Ben 5 litre su kullandım 3×5 15 kaşık tuz 5×1 5 kaşık da şeker olmuş oldu yaklaşık 20 günde oluyor Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.