
Karidesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram uzun makarna
- Haşlamak için su
- 1 deste ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram karides
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 250 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
Karidesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanımızı küp küp doğrayıp tavanın içerisine alıyoruz yağ ile kavuruyoruz.
- Önceden hazırladığımız bir deste ince ince doğranmış ıspanağı pembeleşen soğanımızın üzerine ekliyoruz.
- Ispanak pişene kadar kavuruyoruz tuzunu ekliyoruz kenarda bekletiyoruz.
- O sırada makarnamızı bol su ile haşlıyoruz.
- Makarna haşlanırken temizlenmiş karidesleri un kekiğe bunuyoruz.
- Ardından orta ateşte tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağını katıp hafif yağ kızdıktan sonra karidesleri pişiriyoruz yaklaşık 10- 15 dakika arası.
- Pişen karideslerimize bir diş sarımsağı ekledikten sonra kremamızı da ekliyoruz.
- Üzerine köri baharatını kattıktan sonra krema kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Kıvam alan karidesli sosumuzu ıspanaklı sos ile birleştiriyoruz.
- Makarnamızı haşladığımız tenceresine alıp üzerine karidesli ıspanaklı sosu ekleyip iyice karıştırıyoruz( ocak açık bir şekilde)
- İyice karışan ısınan makarnalarımızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ben üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis ettim.