
Karides Cızlama Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram ayıklanmış karides
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme kaya tuzu
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
Karides Cızlama Tanımı Yapılışı
- Karidesler yıkanır güzelce kurulanır .
- Tavaya tereyağı konularak ocağın altı yakılır.
- Tereyağı köpürünce zeytinyağı ek edilir.
- Rende sarımsak ve karidesler ek edilir.
- Çok fazla karıştırmadan karidesler kızartılır evvel karidesler kendini toplar rengini değiştirir kremsi bir renk alır daha sonra kızarmaya başlar .
- Tavanın kenarları nar çiçeği üzere olunca kırmızı toz biberi, tuzu ve baharatları atıp bir iki cins karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.
- Servis edeceğimiz güveç kapları mikrodalga fırında ya da olağan fırında evvelden ısıtılır tavada kızarttığımız kardeslerimiz servis kaplarına alınarak sıcak servis edilir .Afiyet olsun