Karaşimşek Salata Tanımı İçin Materyaller
- Yeşil mercimek
- Arpa şehriye
- Kırmızı/paprika biber
- Yoğurt
- Mayonez
- Tuz
- Tereyağı
- Pulbiber
Karaşimşek Salata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı mercimeği ve yarım su bardağı şehriyeyi suda başka tencerelerde haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra güzelce süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Kırmızı biberleri jülyen kesip yağda kızartıyoruz. Çok ölmesin. Hafif kızardıktan sonra tahtaya alıp minik minik kesiyoruz.
- Bir kaba 1 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezi, istediğimiz kadar tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğuyan mercimek, şehriye ve biberi yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Sosu için ocakta tereyağını kızdırıyoruz ve içerisine pulbiber ekliyoruz. Pulbiber de kızdıktan sonra sosumuzu hazırladığımız salatamızın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.