Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karanfilli Ve Zencefilli Kurabiye

Karanfilli Ve Zencefilli Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Karanfilli Ve Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı oda sıcaklığında tereyağ
*Yarım su bardağı kahverengi şeker
*1 adet çırpılmış yumurta
*10 tatlı kaşığı çiğ badem – fındık ( küçük küçük çekilmiş)
*Yarım su bardağı dut pekmezi
*3 5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı toz zencefil
*1 çay kaşığı toz karanfil
*3 5 yemek kaşığı beyaz şeker( sos için)
*5 yemek kaşığı su ( sos için)
*150160 gram çikolata ( 2 paket sos için )

Karanfilli Ve Zencefilli Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar, zencefil ve karanfil tadını sevenler için…
Tereyağ ve şeker krema haline gelene katar çatalla karıştırılır Ayrı bir kasede pekmez ve yumurta çırpılır Un, karanfil, zencefil ve kabartma tozu da yine ayrı bir yerde güzelce harmanlanır Son olarak tüm malzemeler birleştirilerek yoğurulur Başlangıçta hamur toparlanmayacak gibi olabilir ancak çok iyi yoğurmak germektedir Ele yapışan veya toparlanmayan bir hamur elde ederseniz, kontrollü olarak, ilave pekmez un kullanabilirsiniz Hamur oluşturulduktan sonra uzun rulo veya dikdörtgen kutu şekli verilerek buzdolabında 40 dakika soğutulur Sertleşen hamur buzdolabından alınarak keskin bir bıçakla fotoğraftaki gibi kesilir Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir ve 10 dakika 180 derecede pişirilir
Çikolata sosu için, küçük bir tencerede 3 5 yemek kaşığı şeker ve 5 yemek kaşığı su kaynatılır Kaynama süresi 1 dakika olmalıdır Şekerli su 3 dakika bekletilerek içerisinde çikolatalar eritilir, kurabiyeler üzerine kaşıkla dökülür Çikolata sosu akışkan olmalıdır, böylelikle kurabiye üzerindeki sos, kaşığın arkası ile düzeltilirken kaşık izi kalmaz Kaşık izi kalıyorsa, katı olmuş demektir ve sosa çok az su katılarak seyreltilebilir Kurabiyeler üzerindeki çikolata iyice süzüldükten ve bir miktar donduktan sonra, çatal kullanarak kurabiyelerin nazikçe alt tarafından kaldırılır *, temiz bir tabağa alınır
Malzemeler tam ölçüsünde olmalıdır ve kurabiyeleri buzdolabında saklamanızda fayda vardır Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt