
Karamelli Trilleçe Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 3 adet büyük yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krema
- 1 paket (Tekli poşet) kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krema
Karamelli Trilleçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları sarılarından ayırıp beyazlarını şeker ile krema üzere olana kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını da farklı bir yerde karıştırıp, şeker ile kabarttığınız yumurtanın beyazı olan karışımla birleştirip yavaş yavaş büsbütün yedirin birbirlerine.
- Unu kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp, yumurtanın köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş birleştirin (Unlu karışımla yumurtalı karışımı )
- En küçük borcamınızı katı yağla güzelce yağlayınız ve kek karışımını borcama aktarınız.
- 160 derece evvelce ısıtılmış fırında 160 derece de ki fırına yerleştirip (Şerbetini hazırlamaya geçiniz)üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Şerbeti için süte şekeri karıştırıp şekeri eritin ve kremayı da döküp karıştırın.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca yani 1 dakika sonra dilimleyin ve sıcaklığı geçen dilimlenmiş keke şerbetini dokunuz. Fazla gelecek diye düşünmeyin tam geliyor.
- Kek şerbetini çekerken siz kremşantisini de ayarlayın ve dolaba kaldırın kek düzgünce soğuyunca köyü olan kremşantiyi keke yayacağız.
- Karamel sos için geniş bir yapışmaz tavaya şekeri koyup düşük ısıda eritmeye bırakınız yalnız karıştırmayacaksınız ortada sallayabilirsiniz.
- Şeker eriyince rengi aslında dönmüş olacak eriyen şekere kremayı döküp yağıda ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın topaklanma olabilir sorun etmeyin eriyecektir. İsterseniz sonrasında süzün tortusu kalırsa.
- Soğuyan keke kremşantiyi yayın ve düzeltin, soğumuş olan karamelide kekin üstüne döküp süsleyin. Afiyet olsun. Benim borcamım dikdörtgenin küçük uzunluğudur.