
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Karamel için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı süt (yumuşak tatta karamel isterseniz sütü kullanın)
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı +1.5 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Bir çimdik tuz
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 3-4 çorba kaşığı toz şeker
Karamelli Trileçe Tanımı Yapılışı
- Karamel için; şekeri sos tavasına alıp eritin, tereyağı ekleyin.
- Daha sonra kremayı ekleyin (krema şekerlenebilir korkmayın eritin pürüzsüz sıvı bir hal alacak).
- Ve sütü ekleyin, kaynatın akabinde soğumaya bırakın.
- Kek için ; yumurtanın akını ve sarısını ayırın.
- Yumurtanın akına bir çimdik tuz ekleyip köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
- Akabinde yumurtanın sarısına sıcak su ve şekeri ekleyip uygunca çırpın ve başka materyalleri ekleyin güzelce çırpın ve mikseri bırakın.
- Yumurtanın akını kek hamurunun içine azar azar ekleyip alttan üste hakikat kaşık yardımıyla yedirin.
- Borcama dökün 150 derecelik fırında pişirin.
- Süt şerbeti için; tüm gereçleri bir tencereye alın ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Kreması için; krem şantiyi sütle güzelce çırpın. (kekin üzerine sürdükten sonra biraz ayırın içine süt ekleyin süslemek için).
- Keki piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Daha sonra süt şerbetini ekleyin ve çekmesini bekleyin.
- Üzerine kremşantiyi sürün soğumaya alın ve karamelini döküp kalan kremşantiyle hal verin.