Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Tavuk Göğüsü

Karamelli Tavuk Göğüsü
0
96

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Malzemeler


Tavuk göğsü için ;
  • 1 litre süt
  • 150 gram tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu reçeli tercih etmeyebilirsiniz
Karamel sos;
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım bardağı ılık su
  • 1 su bardağından biraz az olağan su
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsü için un ve tereyağını kavurun, hafif renk alınca sütü ve şekeri ekleyin durmadan karıştırın, göz göz olunca vanilyayı ekleyip altını kapatın.
  2. Vanilyayı yedirdikten sonra tabanın üzerine yayın.
  3. Karamel sos için, şekeri orta ateşte eritin karamel rengi alınca (çok bekletirseniz yanar dikkatli olun) yarım bardağı ılık su ekleyin.
  4. Biraz fokurdayacak olağandır, katılaşan şekerler eridikten sonra içine 1 su bardağından 1-2 parmak eksik olağan ısıdaki suda nişastayı eritin ve karamele ekleyin.
  5. Yine orta ateşte kıvam alıncaya dek kaynatın. Sulu gelebilir, soğuyunca yoğunlaşıyor. Şayet kaynarken kıvam almıyorsa çok az suda nişasta eritin, biraz daha ekleyip kaynatın.
  6. Üzerine karamel sosu yayın, dolapta dinlendirin bir kaç saat yeterlice sertleşecek, dilimleyip servis edin. ????????.
Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Öneri
Tarihi, Şan ve Şerefi ile Bizim Çanakkale! Eşsiz kahramanlığın ve vatan sevgisinin simgesi olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü gururla kutluyor, tüm Kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, onların izinde yürümeye devam ediyoruz.
Cevaplar
6
Görüntüleme
615
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt