Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin️
- 1 su bardağı un ️
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker ️
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (ılık)
- Ceviz yahut badem
Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye tereyağını alın ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ek edin ve bir yandan karıştırın.
- Sütün tamamını ek ettikten sonra şekeri ekleyin.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve orta ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
- Muhallebi soğuduktan sonra içerisine vanilya ek edin.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcıyla karıştırın.
- Muhallebiden bir su bardağı kadar ayırın ve kalanları kaselerin yarısını dolduracak formda bölüştürün.
- Geniş bir tavada şekeri kısık ateşte yakmadan eritin.
- Şeker eriyip hafif karamel rengi aldığında tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Ilık sütünü de koyarak güzelce çarpıcı ile karıştırıyoruz.
- Kupalarda soğuyan kremanın üzerine paylaştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine ceviz yahut bademle süsleyerek servis ediyoruz.
Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.