Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Tavuk Göğsü

Karamelli Tavuk Göğsü
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karamelli-tavuk-gogsu.jpg

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler


Tavuk göğsü için;
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 paket vanilya
Karameli için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuk göğsü için un ve tereyağı kavrulur.
  2. Ardından süt eklenir hızlıca un açılır ve şekeri eklenir.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
  4. Soğuyan tavuk göğsüme vanilya eklenir ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirilir ve kaseye dökülür. Eğer borcama döküp kesilecekse borcam ıslatılır ki kolay çıksın.
  5. Ardından karamel için şeker ocağa alınır ve erimesi sağlanır.
  6. Eriyen karamele tereyağı eklenir ve ardından sütü eklenir.
  7. Süt ekledikten sonra katılaşan şeker eriyene kadar pişirilir.
  8. Hazırlanan karamel tavuk göğsünün üzerine dökülür ve dinlenmesi için 3-5 saat buzdolabına kaldırılır. Ardından servise hazır.
Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt