
Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsü için un ve tereyağı kavrulur.
- Ardından süt eklenir hızlıca un açılır ve şekeri eklenir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyan tavuk göğsüme vanilya eklenir ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirilir ve kaseye dökülür. Eğer borcama döküp kesilecekse borcam ıslatılır ki kolay çıksın.
- Ardından karamel için şeker ocağa alınır ve erimesi sağlanır.
- Eriyen karamele tereyağı eklenir ve ardından sütü eklenir.
- Süt ekledikten sonra katılaşan şeker eriyene kadar pişirilir.
- Hazırlanan karamel tavuk göğsünün üzerine dökülür ve dinlenmesi için 3-5 saat buzdolabına kaldırılır. Ardından servise hazır.