Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karamelli şerbeti hazırlayalım .Şekeri bir kaba alıp eritip renk alana kadar karıştıralım .
- Tam eriyince suyu koyup büsbütün eriyene kadar yeniden karıştırmaya devam edelim ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Kremasını yapmaya başlayalım; Vanilya ve krema hariç tüm gereçleri bir kaba alıp ocağa alalım ve kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp krema ve vanilyayı ekleyerek çarpıcı ile yeterli karıştıralım.
- Ilıyan şerbeti borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine her yerine gelecek biçimde dökelim.
- Biraz suyunu çekince kremasını dökelim her yerine eşit ve düz bir halde düzeltelim.
- Karameli hazırlayalım; şekeri ocağa alıp eriyene kadar daima karıştırarak eritelim ve tereyağını da ekleyerek büsbütün erimesini sağlayalım.
- Son olarak kremayı ekleyip büsbütün eritip biraz kıvam alınca ocaktan alalım.
- Biraz ılımaya başlayınca en son kat olarak en üste karameli dökelim ve kesinlikle bir kaç saat dinlendirip servise sunabiliriz ,şimdiden afiyet olsun yapacak olanlara ????.