
Karamelize Elmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı katman için;
- 2 avuç fındık kıyılmış
- 3 adet tatlı kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2/2,5 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Fırında pişmiş milföy hamuru 2-3 adet parça
- 1 litre süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karamelize Elmalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalarımızı minik küpler şeklinde kesip, esmer şeker ile kısık ateşte karemelize ediyoruz. Fındıklarımızı ekliyoruz. İyice karemelize olduktan sonra altını kapatıp, tereyağı ve toz tarçını ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için; süt, toz şeker, nişasta, un ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz. Muhallebi kıvam alana kadar karıştırmaya devam etmeliyiz. Kıvam alınca altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip kapatıyoruz.
- Muhallebi sıcak iken kaplara alıp, karemelize elmaları bir kat elma bir kat muhallebili olacak şekilde katıyoruz.
- En üst katmana ise milföyler parçalanarak eklenecektir. Afiyet olsun.