Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelize Elmalı Kup

Karamelize Elmalı Kup
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karamelize-elmali-kup.jpg

Karamelize Elmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler


Elmalı katman için;
  • 2 avuç fındık kıyılmış
  • 3 adet tatlı kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2/2,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Fırında pişmiş milföy hamuru 2-3 adet parça
Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karamelize Elmalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Elmalarımızı minik küpler şeklinde kesip, esmer şeker ile kısık ateşte karemelize ediyoruz. Fındıklarımızı ekliyoruz. İyice karemelize olduktan sonra altını kapatıp, tereyağı ve toz tarçını ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
  2. Muhallebi için; süt, toz şeker, nişasta, un ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz. Muhallebi kıvam alana kadar karıştırmaya devam etmeliyiz. Kıvam alınca altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip kapatıyoruz.
  3. Muhallebi sıcak iken kaplara alıp, karemelize elmaları bir kat elma bir kat muhallebili olacak şekilde katıyoruz.
  4. En üst katmana ise milföyler parçalanarak eklenecektir. Afiyet olsun.
Karamelize Elmalı Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt