
Karamel Soslu Trileçe (Harika Bir Tat Kesinlikle Denenmeli) Tanımı İçin Materyaller
Kek gereçler:
- 3 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 1 tutam tuz
- 2 gram vanilya
- 6 gram kabartma tozu
- 88 gram un
- 36 gram sıcak su
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket süt kreması
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı su (oda ısısında)
- 1 yemek kaşığı nişasta
Karamel Soslu Trileçe (Harika Bir Tat Kesinlikle Denenmeli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fırınımızı 150 dereceye ayarlayalım.
- Daha sonra keki yapmakla başlayalım.
- Yumurtalarımızın sarısını ve beyazını ayıralım, ayırdığımız yumurta beyazlarını biraz çırpıp bir tutam tuz atalım ve tekrar çırpalım.
- Daha sonra şekerin yarısını yavaş yavaş ekleyip kar beyaz olana kadar çırpalım ve bitince kenara alalım.
- Akabinde sarılarına geçelim, kalan şekeri sarıların üstüne boşaltalım ve çırpalım çabucak sonra kaynar suyu azar azar ekleyerek rengi yeterlice açılana kadar çırpmaya devam edelim.
- İstediğimiz kıvamı alınca üstüne unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim ve bir spatula yardımı ile karıştıralım.
- Buralar da dikkat etmemiz gerekiyor hoş karışması gerekiyor.
- Büsbütün karışan karışıma çırptığımız yumurta akını yavaş yavaş ek edip spatula yardımı ile yavaşça karıştıralım.
- Karışımı 24*24 yuvarlak borcama dökelim, borcamın altına daha rahat çıkması için yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Evvelden ısıttığımız 150 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi çıkartıp soğutalım ve yağlı kağıttan ayırıp tıpkı borcama karşıt biçimde yerleştirelim.
- Akabinde 2, 5 su bardağı süt ile kremayı karıştıralım ve kekin üstüne dökelim (ben çok sütlü sevdiğim için hepsini döktüm tam kararında oldu siz dilerseniz azaltabilirsiniz)
- Daha sonra 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpalım ve sütlü sosunu çeken kekimizin üstüne dökelim, bir kısmını da üstünü daha sonra süslemek için ayıralım.
- Krem şantiyi çırptıktan sonra kekin üstüne güzelce yayıp dolaba kaldıralım.
- Artık karamel sosa geçelim yanmaz bir tavaya şekeri dökelim ve ocağın altını açalım hiç dokunmadan şekerin resen erimesini bekleyelim ve katiyen dikkatli olalım yanmaması değerli,.
- Şeker büsbütün eriyince içine sıcak suyu ek edelim ( bu kısımda endişelenmeyin suyu katınca katılaşacak lakin çabucak sonra eriyecek tekrar)
- Yeterlice eridikten sonra 1 su bardağı oda ısısında ki suyun içine 1 yemek kaşığı nişastayı katıp karıştıralım ve erittiğimiz şekerin üstüne dökelim ve karıştıralım.
- Kaynadıkça ve karıştırdıkça rengi yoğunlaşıp kıvam alacaktır.
- Hazır olan karameli ocaktan alıp kaşıkla karıştırarak soğutalım.
- Soğuyan karameli dolapta soğuttuğumuz tatlının üstüne yavaşça dökelim ve çabucak kremşantiyi sıkıp hal verebiliriz.
- Daha sonra dolaba kaldırıp dilerseniz 1 gün dilerseniz 5-6 saat bekletip servis edebiliriz afiyet olsun ????????????