Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamel Sos Tarifi

Karamel Sos Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
*1, 5 çay bardağı su
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı nişasta

Karamel Sos Tarifi Yapılışı Bir tavaya toz şeker alınır Kısık ateşte kahve rengi alana kadar eritilir Daha sonra 1,5 çay bardağı su eklenir (dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum şeker ilk başta donuyor ve patlıyor) Kalan bir su bardağı su ile nişasta karıştırılıp tavaya ilave edilir (baştan nişastayı eklemiyoruz yoksa topaklanır o yüzden 1,5 çay bardağı kullandım önce) Tahta kaşık ile arasıra karıştırılır Yaklaşık 57 dakika sonra kıvam koyulaşacaktır Eğer vaktiniz yoksa harlı ateşte 45 dakika kadar sürekli karıştırın daha sonra kıvamını görebilmek için ocağın altını kısın Akışkan bir kıvam olması lazım Belki baştan kıvamı size cıvık geliyordur ancak içinde nişasta olduğu için karamel soğudukca koyulaşacaktır Pasta süslemelerine, muhallebilere, dondurmalar vs için kullanabilirsiniz
Benim bardak ölçüsü herkese göre farklıdır eğer kıvam koyulaşmıyor ise biraz nişasta ve suyu karıştırıp tavaya ilave edebilirsiniz
~ Afiyet bereketli olsun inşAllah

858,505Konular
982,898Mesajlar
33,087Kullanıcılar
HbbayrakSon üye
Üst Alt